Bong vs Vaporizer: wat is beter?

Een bong is natuurlijk een fantastische manier om te roken, maar ook vaporizers worden in Nederland en België steeds populairder. Veel mensen vragen zich dan ook af wat beter is, een bong of een vaporizer. In deze blog leggen we de voordelen en nadelen van bongs en vaporizers uit en bekijken we welke van de 2 de wedstrijd wint.

Bongs

Wat is een bong?

Een bong is een waterpijp voor het roken van cannabis, hasjiesj of concentraten (ook wel wax of dabs genoemd). Een bong is meestal gemaakt van glas, maar soms ook van plastic, metaal, steen of hout.

De voordelen van bongs

Een bong heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere manieren van roken. Zo is een bong zeer efficient: vrijwel alle rook wordt ingeademd en alle cannabinoiden worden goed opgenomen. Neem één flinke “bong hit”, en je bent knetterstoned! Een bong is ook ideaal om te concentraten of hasjolie te roken, beter bekend als “dabben”. Daarbij is het roken van een bong erg zacht op de keel, mits je een goede bong (zoals een percolator bong) of een precooler gebruikt.

 

De nadelen van bongs

Helaas hebben bongs niet alleen maar voordelen. De nadelen van bongs zijn onder andere dat (grote) bongs niet zo gemakkelijk mee te nemen zijn, en je ze moet schoonmaken. Als je een bong niet vaak genoeg schoonmaakt, zullen de smaak en daarmee de rookervaring worden verpest. Het is dus noodzakelijk dat je een bong vaak genoeg schoonmaakt. Niet altijd even leuk, maar het is het waard.

 

Vaporizers

Wat is een vaporizer?

 

De voordelen van vaporizers

Geen vieze tanden

Geen teer

Gemakkelijk mee te nemen

De nadelen van vaporizers

Opladen of stroom

Elektrische delen kunnen kapotgaan

Wat is beter, bong of vaporizer?

Je hebt kunnen lezen dat zowel bongs als vaporizers hun voordelen hebben.

 

Andere artikelen

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.