Coffeeshop Maxcy's in Maastricht | Recensie

In deze recensie van Coffeeshop Maxcy's in Maastricht vertellen wij alles wat je wilt weten over deze coffeeshop, waaronder de openingstijden, het menu, bereikbaarheid en parkeergelegenheid en natuurlijk ons oordeel over de wiet!

Coffeeshop Maxcy's Maastricht (buiten)

 

Coffeeshop Maxcy's Maastricht: de eerste indruk

Wanneer je bij Maxcy's Coffeeshop in Maastricht binnenkomt zie je direct dat het een gezellig uitziende coffeeshop is waar je rustig even je jointje kunt roken. Er hangt een ontspannen atmosfeer, de muur is voorzien van mooie schilderingen waar je behoorlijk op kunt spacen, en zowel de rokersruimte als het bar-gedeelde zijn mooi ingericht. Wij kunnen niet zeker zeggen of het altijd het geval is, maar toen wij bij Maxcy's waren was het niet heel erg druk in de coffeeshop. Wellicht dat dit 's avonds of in het weekend wel anders is.

Om wiet te kopen moet je na binnenkomst helemaal naar de achterkant van de coffeeshop lopen. Hier achteraan bevindt zich een soort luik waar je de wiet kunt bestellen. Een groot voordeel is dat de menukaart heel duidelijk wordt weergegeven op een scherm boven het luik, waardoor je al voordat je aan de beurt bent een keuze kunt maken.

Vooraan in de shop, bij de bar, mag je niet roken. De rokersruimte is achterdoor in de shop, naast de bar, achter de glazen wand.

 

Coffeeshop Maxcy's Maastricht open voor Belgen / buitenlanders? 

Mag je als Belg, Fransoos of Duitser binnen bij Maxcy's? Net als alle andere coffeeshops in Maastricht heeft Maxcy's te maken met het zogenaamde ingezetencriterium, ofwel de "wietpas". Dit betekent dat enkel en alleen inwoners van Nederland in de Maastrichte shops welkom zijn. Ook Nederlanders die vlak over de grens wonen, in België bijvoorbeeld, zijn niet welkom. Dit is overigens geen besluit van de coffeeshopeigenaren, maar van de gemeente Maastricht. Ben jij een Belg, en wil je graag naar Nederland voor wiet? In Limburg ben je dan wel welkom in Coffeeshop Paradox in Weert.

 

Coffeeshop Maxcy's in Maastricht: de bar

 

Coffeeshop Maxcy's Maastricht: Super Jack

 

Coffeeshop Maxcy's Maastricht: de menukaart

De Maxcy's in Maastricht, door sommigen ook Maxis genoemd, heeft een redelijk uitgebreide menukaart met lage tot gemiddelde prijzen. Als je binnenkomt om moet je helemaal tot achterdoor in de shop lopen om de wiet of hasj te bestellen. Boven je hoofd hangt een scherm waar alle soorten duidelijk op staan weergeven inclusief de prijs. Voor 5 gram betaal je andere prijzen als voor 1 gram. De menukaart bestaat uit onder andere santa maria, bubblegum, g13, sour skittlez, super jack, lemon haze, amnesia, bio amnesia, uk cheese en verschillende hasj soorten. De Santa Maria en Bubblegum waren maar €8,- en de duurste, de Sour Skittlez, was €15,- per gram. 

Wij vroegen de zeer vriendelijke "budtender" naar de aanraders, en in tegenstelling tot bij de meeste andere coffeeshops werd ons niet de duurste soort aanbevolen. Na over enkele soorten zijn mening gevraagd te hebben liepen wij tevreden naar buiten met een paar lekkere zakjes bubblegum, G13 en Super Jack. 

Naast de wiet en hasj verkoopt coffeeshop Maxcy's ook allerlei soorten snoep en lekkere koffie van Douwe Egberts. Het consumptiemenu is hieronder te zien.

Maxcy's Maastricht: Menu

 

Coffeeshop Maxcy's Maastricht Openingstijden

Maxcy's Coffeeshop is iedere dag van 10:00 tot 0:00 geopend (bron: Google, maart 2019)

zondag 10:00–00:00
maandag 10:00–00:00
dinsdag 10:00–00:00
woensdag 10:00–00:00
donderdag 10:00–00:00
vrijdag 10:00–00:00
zaterdag 10:00–00:00

 

Routebeschrijving naar Maxcy's Coffeeshop

Coffeeshop Maxcy's ligt in het centrum van Maastricht. Hoewel het Maastrichtse stadscentrum niet overal goed toegankelijk is met de auto, kun je gewoon met de auto tot de Maxcy's rijden en voor de deur parkeren. Meestal is er genoeg plaats om zonder problemen te kunnen parkeren. Let wel op: voor de deur parkeren mag maximaal 1 uur, en kost €2,80 per uur. Vergeet dus niet om een parkeerkaartje te kopen!

Kom je met het openbaar vervoer naar Maastricht, bijvoorbeeld met de trein? Vanaf centraal station Maastricht is de Maxcy's te voet zeer goed bereikbaar. De coffeeshop ligt op ongeveer 7 minuten loopafstand, zo'n 600 meter, van het station vandaan. Ideaal! In de buurt liggen overigens nog een aantal coffeeshops, dus er zijn genoeg alternatieven in het geval dat de Maxcy's je niet zo aanspreekt.

 Coffeeshop Maastricht: lopen vanaf station

 

Andere coffeeshops in Maastricht

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.