Glazen Cap Dabber van Bongify

Hasjolie / Wiet extracten "Dabben" - wat is het, en hoe werkt het?

Als je een echte stoner bent, heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van dabben. Nee, niet je armen uitsteken en je gezicht omlaag. Het dabben waar wij het over hebben is iets veel en veel beters, namelijk: pure hasjolie roken in een speciale hasjolie bong!

Hasjolie dabben

Het dabben van hasjolie is in Nederland nog niet heel bekend, maar in de Verenigde Staten wordt het enorm veel gedaan. Hoe werkt het precies? Dat is afhankelijk van het soort dabber dat je gebruikt, maar het principe blijft hetzelfde. Door het glas of metaal van de "dab rig" te verwarmen met een kleine gasbrander of torch aansteker, of in sommige gevallen een elektronische verhitter, en vervolgens wat pure hasjolie in, op of tegen de dab rig te houden, verdampt het extract. Hierdoor komt een zeer pure cannabisrook vrij, die vervolgens via de bong zelf wordt ingeademd.

Welke soorten dab rigs zijn er?

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten bongs en dab rigs die je kunt gebruiken om hasjolie te roken. Hieronder staan een aantal verschillende modellen afgebeeld met uitleg.

Hasj Olie BowlHasjolie Bowl

De meest simpele manier om hasjolie te roken met een bong is met een oil bowl. Dit lijkt erg veel op een normale bowl, maar wanneer de hasjolie smelt kan deze niet door de downstem of de screen (gaasje) naar beneden druppelen. Zo gaat er geen olie verloren en kun je alles goed oproken.

Nail Dabber

Een klassieke metalen nail dabber is een opzetstukje voor je bong. Deze kun je met een gasbrander verhitten, waarna je met behulp van een metalen of glazen stokje het extract tegen de hete nail aan kunt houden. Je kunt de rook zo inhaleren via de bong. In sommige gevallen zit er aan de achterkant van het "stokje" een cap, ofwel kapje, die je over de nail kunt zetten om te voorkomen dat er rook ontsnapt. Dit is een zeer populaire en bekende manier van dabben, en eigenlijk de enige echte manier.

Glazen Dabber

Naast de nail dabbers heb je ook glazen "spoon" dabbers. Deze zijn erg populair en hebben duidelijke voordelen. Daarnaast zien ze er vaak gewoon erg goed uit. 

Hasj Olie Oil BallOil Ball

Een Oil Ball lijkt op een hasjolie bowl, maar heeft de vorm van een balletje. Hier kun je je hasjolie in doen en verwarmen. Hier zit slechts een klein gaatje in, zodat er helemaal geen rook kan ontsnappen. Een goedkope maar effectieve manier om hasjolie te roken.

Al deze producten zijn te vinden in onze webshop. Neem een kijkje!

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.