Coffeeshop Easy Going Maastricht | Recensie

Coffeeshop Easy Going in Maastricht is een tijd lang gesloten geweest, maar sinds 1 januari 2017 is deze bekende Maastrichtse coffeeshop weer gewoon geopend. Lees hier onze beoordeling van de Easy Going, of de "Easy" zoals deze coffeeshop in de Maastrichtse volksmond ook wel wordt genoemd.

Easy Going Maastricht: De eerste indruk

Bij binnenkomst werd uiteraard grondig gecontroleerd of wij daadwerkelijk in Nederland woonden. Eenmaal door de poortjes bij de ingang kun je aan de linkerkant wiet en hasj bestellen, om vervolgens ofwel aan de bar of in de rokersruimte te gaan zitten. De bar is aangekleed met comfortabele krukken, en in de rokersruimte bevinden zich zeer zachte en fijne stoelen en banken. Aan comfort zul je weinig missen in de Easy Going.

Achter in de coffeeshop ligt een tafel gevuld met allerlei bordspelletjes, net als in de Kronkel in Nijmegen. Hoewel hier doorgaans niet bepaald veel mensen gebruik van maken, is het altijd leuk om te weten dat de eigenaar en het personeel hun best doen om het hun klanten zo aangenaam mogelijk te maken. 

Aangezien het erg warm was toen wij de Easy Going gingen beoordelen, hebben wij de koffie hier niet geproefd. Mocht iemand ons meer kunnen vertellen over de kwaliteit van de koffie en andere warme dranken in de Easy Going, laat het ons weten!

 

Coffeeshop Easy Going in Maastricht: Silver Haze

Silver Haze bij Coffeeshop Easy Going in Maastricht - © Bongify.nl

De wiet en hasj bij Easy Going

De menukaart van de Easy Going is geen extreem uitgebreide lijst, maar is wel gevuld met enkele namen waar het water van uit je mond loopt. Silver Haze, verschillende Kush soortjes, White Widow, Diesel; kortom, eigenlijk alle populaire soortjes die je ook in andere Maastrichtse coffeeshops zoals de Black Widow kunt vinden.

Wij namen de Silver Haze voor 11 euro en de Diesel. De jongen achter de bar vertelde alles wat je over een soortje wiet zou willen weten. Je mag bij de Easy Going alles zien en ruiken voordat je een keuze maakt, zoals bij iedere goede coffeeshop. Toen wij vroegen of de Silver Haze een goede keuze was, liet de bediende direct het bakje zien en ruiken. Hier zat achter alleen nog wat gruis en enkele kleine topjes in, maar het was niet nodig om daar een opmerking over te maken; zonder dat ik er naar vroeg nam hij direct een ander zakje Silver Haze van de plank, zodat ik geen kleine rotzooi mee zou krijgen. Dat is hoe het hoort te gaan in een goede coffeeshop!

Vervolgens was het natuurlijk tijd om de wiet te beoordelen. Zowel de Silver Haze als de Diesel waren dik de prijs waard. De Silver Haze was mooi wit en gevuld met kristallen, en rook heerlijk fris en tegelijkertijd zuur. De geur en smaak waren zeer sterk; dit is zo'n soortje waarvan de halve gram in je broekzak de hele kamer laat stinken. De Diesel was goedkoper dan de Silver Haze, maar was ook zeker niet slecht. Het fruitige smaakje gecombineerd met een vrij zwaar effect zijn voor een "witsoortje" erg goed te doen.

 

Coffeeshop Easy Going in Maastricht: Diesel

Diesel bij Coffeeshop Easy Going in Maastricht - © Bongify.nl


Easy Going Maastricht - Openingstijden

Hieronder staan de openingstijden van de Easy Going in Maastricht. Deze openingstijden zijn afgeleid van Google in April 2018 en kunnen afwijken van de daadwerkelijke openingstjden.

 

  • Maandag: 11:00 - 23:00
  • Dinsdag: 11:00 - 23:00
  • Woensdag: 11:00 - 23:00
  • Donderdag: 11:00 - 23:00
  • Vrijdag: 11:00 - 23:00
  • Zaterdag: 11:00 - 23:00
  • Zondag: 11:00 - 23:00

 

Twee aanhoudingen bij inval coffeeshops Easy Going en Heaven 69 - Youtube (Maastricht Dichtbij, Gepubliceerd op 23 mei 2013)


De Easy Going in Maastricht: onze beoordeling

Al met al is de Easy Going zeker een goede coffeeshop. Op het belangrijkste aspect van een coffeeshop - de cannabis - scoort de Easy Going boven gemiddeld. De prijzen zijn goed, en voor zo ver wij hebben geproefd was het zuivere, sterke en lekkere wiet. De inrichting is niet extreem denderend, maar wel beter dan veel andere coffeeshops. De stoelen zijn comfortabel, de ruimte doet warm en gezellig aan en het personeel is evengoed zeer vriendelijk. Wij vinden dit over het algemeen een goede coffeeshop, zowel voor Maastrichtse als Nederlandse standaard. 


Andere recensies van de Easy Going in Maastricht 

Jointjedraaien.nl - Coffeeshop "Easy Going" in Maastricht

Facebook.com - Coffee Shop Easy Going Maastricht

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.