Coffeeshop Willie Wortel's Indica in Haarlem - Recensie

Cannabisshop Willie Wortel's Indica, ook wel Coffeeshop Indica is één van de coffeeshops in Haarlem. In deze coffeeshop zijn de eerste Ganja Book of World Records Showdowns gehouden. In deze recensie lees je alles over deze coffeeshop: een eerste indruk en een achtergrond over de coffeeshop, de wiet en hasj, openingstijden, bereikbaarheid en parkeergelegenheid en tot slot een stukje over de eerste Ganja Book of World Records showdown!

 

Over Coffeeshop Willie Wortel's Indica in Haarlem

Het eerste wat opvalt wanneer je aankomt bij de Willie Wortel Indica coffeeshop, is dat het pand echt niet te missen is. Bovenaan de gevel hangt in grote koeienletters "COFFEESHOP", dus je hoeft niet bang te zijn dat je het verkeerde pand binnenloopt. Ook de "etalage" kan niet missen. Het is overigens ook zeker geen "shady" coffeeshop, maar gewoon een eerlijke, toegankelijke zaak waar iedereen rustig en zonder rare gevoelens naar binnen kan lopen. Willie Wortel's Indica is wat dat betreft een echte voorbeeld-coffeeshop waar veel andere shops nog wat van kunnen leren.

In tegenstelling tot vrijwel alle Limburgse coffeeshops zijn in Haarlem wel gewoon toeristen (buitenlanders) welkom en is er geen zogenaamd ingezetenencriterium

In de shop zijn verschillende plekken om te zitten. Je kunt aan de bar gaan zitten als je zin hebt in een praatje, maar ook in een van de loungestoelen waar je heerlijk onderuitgezakt kunt genieten van je Strawberry OG jointje en rustig naar een van de verschillende televisies kunt kijken. Ook is er voorin de shop bij het raam een soort bar met barkrukken waar je gezellig kunt zitten om een jointje te roken terwijl je geniet van het echte Hollandse uitzicht. Als je werk te doen hebt, bijvoorbeeld op je laptop, dan is daar in de Willie Wortel's Indica meer dan genoeg ruimte voor. Al met al is dit absoluut geen coffeeshop voor "afhalen en oprotten", maar is er hier echt voor gezorgd dat de gasten lekker kunnen ontspannen en genieten.

Ook als je honger hebt zit je in deze coffeeshop goed: er zijn tosti's, panini's, koeken en allerlei soorten snoep waar je je vreetkick mee kunt stillen. De koffie is overigens ook zeker niet slecht. En ook niet duur, met €1,80 voor een kopje koffie en €2,- voor een cappuccino.

Een leuk puntje, waar eigenaar Nol overigens zelf over begon, is dat de toiletten zeer schoon zijn. Dit geeft een goede indruk van de hygiëne in de coffeeshop. In de tijd dat wij er waren hebben we geen enkele keer de indruk gehad in een smerige shop te zitten. Nee, de Willie Wortel's Indica is gewoon goed verzorgd en je kunt er ook gewoon naar het toilet zonder je direct smerig te voelen.

Over het algemeen is de eerste indruk van deze coffeeshop fantastisch. Zeer aardig personeel, er hangt een gezellige sfeer en iedereen is van harte welkom.

 

Alleen Indica-soorten bij Willie Wortel's Indica Coffeeshop?

De Willie Wortel's Indica in Haarlem is niet de enige coffeeshop in de buurt. Er zijn namelijk nog meer coffeeshops in Haarlem: Willie Wortel's Sinsemilla en Willie Wortel's Sativa. Die naam doet je misschien vermoeden dat je bij coffeeshop Indica enkel indica-variëteiten krijgt en bij Sativa enkel Sativa-wietsoorten, maar niets is minder waar! Bij beide coffeeshops krijg je gewoon indica én sativa, kush en haze, witsoort en skunk.... wat er op dat moment verkrijgbaar is heeft niets te maken met de naam van de coffeeshop.

 

De wiet en hasj bij Willie Wortel's Indica Coffeeshop

Misschien wel het belangrijkste aspect van iedere coffeeshop is de kwaliteit van de wiet en hasj. Hoe goed is de wiet bij coffeeshop Indica? 

Wij hebben twee soortjes geprobeerd: G13 en Strawberry OG. Het personeel is tijdens het bestellen overigens heel vriendelijk en behulpzaam. In plaats van kopen en wegwezen mag je hier rustig even de soortjes bekijken en ruiken voordat je ze laat afwegen. Toen wij vroegen naar de beste wiet, werd ons eerst gevraagd of we liever indica of sativa hadden. Dit maakte niet uit, dus we kregen 4 bakjes om te bekijken: G13, Strawberry OG, amnesia, Purple Shoreline.

Deze wiet zag er allemaal erg lekker uit en rook niet te vergeten heel lekker en sterk. De G13 waren mooie dikke toppen met een zoet geurtje. Toevallig had de "budtender" een G13 jointje aan, en mocht ik ervan proeven! Ik was direct verkocht, dus ik nam een grammetje G13. Daarna kwam de Strawberry OG, die had ik al geproefd en die smaakte fantastisch, dus ook die nam ik. Er waren helaas alleen maar kleine topjes over, maar dat was totaal niet erg, want de wiet rookte goed, smaakte heerlijk en had een behoorlijk effect!

Coffeeshop Willie Wortel's Indica heeft ook enkele hasj soorten, maar deze hebben we niet geprobeerd of bekeken. Wel ging er af en toe een lekkere lucht van hasj-jointjes door de coffeeshop; en dat rook zeker niet slecht!

Coffeeshop Haarlem: Willie Wortel's Indica (G13)

Coffeeshop Haarlem: Willie Wortel's Indica (Strawberry OG)

 

Rosin press: maak je eigen dabs!

 Als je nog niet weet wat dabben is, ben je niet zo goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de cannabiswereld. Dabben is het verdampen van hasjolie of concentraten (ook wel "dabs") in een speciaal daarvoor ontworpen bong. Je kunt dabs ook gewoon in een joint roken (gemixt met wiet), maar dat doet afbreuk aan de pure smaak van het concentraat. Veel mensen willen het graag eens proberen, maar hoe kom je nou eigenlijk aan zo'n cannabisconcentraat?

Bij Willie Wortel's Indica Coffeeshop in Haarlem kun je je eigen dabs maken! Hoewel hier vaak een proces met chemische oplosmiddelen (zoals butaan) aan te pas komt, kun je ook zonder extractiemiddelen (zogenaamd "solventless") cannabisextracten maken. Hoe? Heel simpel: met een speciale pers. Het enige wat je hoeft te doen is een topje wiet persen in de speciale "rosin press", en voilà, je dabs zijn klaar! 

 

Ganja Book of World Records

Het Ganja Book of World Records is een inititief van eigenaar Nol van Schaik, dat is ontstaan omdat het Guiness Book of Records geen wietgerelateerde records wil bijhouden. Tijdens een van de zogenaamde "showdowns" kan iedereen proberen een nieuw wereldrecord te vestigen in één of meerdere uitdagingen! Het evenement is 100% TOBACCO-FREE en iedereen mag zich inschrijven! Duitsers, Fransozen, Schotten en zelfs Israëliërs waren aanwezig bij de eerste showdown in Coffeeshop Willie Wortel's Indica in Haarlem, en ook Bongify was erbij. Lees hieronder meer over de verschillende challenges en misschien denk je wel, dat moet ik beter kunnen!

Ganja Book of World Records

 

Handcuffed Joint Rolling

Stel je voor: je bent opgepakt en zit achterin een politieauto, maar de agenten zijn vergeten om je te fouilleren, en jij hebt je wiet en draaispullen nog op zak. Lukt het jou om, met handboeien om, een joint te draaien en deze op te roken voordat je bij het politiebureau aankomt? Bij deze challenge neem je het op tegen andere gearresteerden en is het de bedoeling om zo snel mogelijk een tip te draaien, de wiet te vermalen (met een grinder), een joint dicht te draaien en deze op te steken. Easy, zeg je? Laat ons zien dat jij de snelste handcuffed joint roller ter wereld bent!

Handcuffed Joint Rolling

King Bong Challenge

De King Bong Challenge is een uitdaging voor teams van 2 personen. Er gaat 1,2 gram wiet in de bong, deze wordt aangestoken en de bong wordt met een stofzuigertje vol rook gezogen. Het snelste team dat de bong als éérste leeg heeft gerookt wint!

Coffeeshop Haarlem: Willie Wortel's Indica

Hash Transporter

Ben jij een echte smokkelaar? Bewijs het tijdens de hash transporter challenge! Bij deze uitdaging neem je een flinke bong hit, en is het de bedoeling dat je de rook zo lang mogelijk binnenhoudt. Ondertussen ga je rijden met een elektrisch autootje beladen met een blok hasj. Hieronder is een afbeelding van het parcours te zien. De transporter die de langste afstand met het autootje kan afleggen terwijl hij of zij de rook inhoudt, wint!

Bongify heeft voor de hash transporter challenge een mooie percolator bong gesponsord. De winnaar van dit onderdeel mag de bong mee naar huis nemen als troffee! 

Hash Transporter Challenge

 

Siamese Joint Rolling

Het Siamees Joint Rollen is misschien wel het moeilijkste onderdeel van de Ganja Book of World Records. Ook dit is een teamactiviteit voor 2 personen.

Hoe werkt het? Simpel: Met twee personen moet je samen een joint rollen, zo snel mogelijk, door beiden slechts één arm te gebruiken. Jij bijvoorbeeld met je rechterarm en je teamgenoot met zijn of haar linkerarm. Het team dat als eerste een joint draait en aansteekt wint!

Dit is een onderdeel waar je niets speciaals voor nodig hebt, alleen maar een vloeitje, een tip, wat wiet en een vriend of vriendin. Oefen alvast thuis met je beste vriend of vriendin, en daag de recordhouder uit tijdens de volgende showdown!

 

Doe mee!

Coffeeshop Haarlem: Willie Wortel's Indica

Bekijk de Ganja Book of World Records Facebook-pagina of het Ganja Book of World Records Youtubekanaal

 

Coffeeshop Willie Wortel's Indica: Openingstijden

 Adres: Koudenhorn 58, 2011 JD Haarlem

maandag 09:00–00:00
dinsdag 09:00–00:00
woensdag 09:00–00:00
donderdag 09:00–00:00
vrijdag 09:00–01:00
zaterdag 09:00–01:00
zondag 10:00–00:00

 

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Het is natuurlijk altijd fijn als een coffeeshop goed bereikbaar is. Zeker wanneer je met de auto van ver komt, speciaal voor de Willie Wortel Coffeeshop of de Ganja Book of World Records, is het goed om te weten dat je vlakbij de deur kunt parkeren en je niet eerst een kilometer hoeft te lopen. 

In de auto is met de navigatie is de coffeeshop goed te vinden wanneer je niet bekend bent in Haarlem. Ook is het, buiten de spits in elk geval, goed bereikbaar met weinig verkeershinder. Je kunt ook recht voor de deur parkeren op een parkeerplaats. Dit is echter wel betaald parkeren, en de parkeertarieven zijn niet mis. Voor zo'n 4 uur parkeren waren wij ruim 18 euro kwijt. Je kunt ook op één van de parkeerplaatsen verderop parkeren die door de borden worden aangegeven wanneer je naar de Willie Wortel rijdt. Hier is het uurtarief lager.

Met het openbaar vervoer is de Willie Wortel's Indica vanuit andere steden gemakkelijk bereikbaar. Zoals hieronder is te zien ligt de coffeeshop op zo'n 10 minuten loopafstand van het station. Je kunt ook de bus nemen, maar dan ben je waarschijnlijk langer onderweg.

 Coffeeshop Haarlem: lopen vanaf station

 

Bekijk ook:

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.