Wietpijp

Op zoek naar een wietpijp? Wiet pijpen kopen doe je bij Bongify, de #1 Online Bong Shop. Wij hebben zowel kleine pijpjes voor wiet (van hout, glas, of metaal) en spoon pijpjes, maar ook grotere gandalf pijpen (lange wietpijpen) en bongs (waterpijpen voor wiet). Waar je ook naar op zoek bent, je bent op de juiste plek beland!

Waarom een wietpijpje gebruiken

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een wietpijp in plaats van een joint of blunt: je kan puur wiet roken (zonder tabak), je gebruikt minder wiet of hasj (omdat het efficiënter wordt gerookt), en het is gewoon heel snel en gemakkelijk. Sommige mensen vinden een pijp de fijnste manier van roken, en vaak wordt gekozen voor een waterpijp om de rook te koelen en filtreren voordat je het inademt.

Welke wietpijp is ideaal voor mij?

Houten wietpijpjes zijn stijlvol, goedkoop en fijn in gebruik. Metalen wietpijpen zijn erg duurzaam en sterk. Handgeblazen wietpijpen bieden de beste rookervaring: ze beïnvloeden de smaak niet, zijn vaak erg mooi, en gaan erg lang mee (ze zijn echter wel breekbaarder). Een waterpijp voor wiet ("bong") is de ultieme manier om te roken en krijg je in alle vormen en maten, maar deze zijn vaak vooral geschikt voor in huis (en dus niet om mee te nemen). Tegenwoordig kun je ook een wietpijp met filter, zoals de Zippsy of Rochit, gebruiken om minder schadelijke stoffen in te ademen.

Hoe kan je pure hasj roken?

Een groot voordeel van een wietpijp vs joint is dat je hasj kunt roken zonder tabak te gebruiken. Je kan wel een pure wiet-joint draaien, maar een hasj-joint zonder tabak gaat niet werken. Daarom is de pijp vooral voor hasjrokers een ware uitkomst om pure hasj te roken zonder dat de smaak wordt beïnvloedt door tabak. Deze puurpijpjes worden dan ook al van oudsher kiefpijpen of hasjpijpen genoemd.

Hoe gebruik je een wietpijpje?

Een wietpijpje roken is erg eenvoudig. Eerst plaats je een pijpgaasje (ofwel een "screen") in het kopje van de pijp, om te voorkomen dat je de wiet, hasj, of as de pijp in zuigt tijdens het roken. Als het gaasje of zeefje in de pijp zit, doe je de vermalen wiet of hasj erin... en that's it! Gebruik een fijne aansteker, adem in, en geniet!

Hasjpijp of wietpijp schoonmaken

Hoe maak je een wietpijpje schoon? Een wietpijp maken wij schoon met wat Pipe Juice en een borsteltje of pipe cleaner. Zo blijft iedere hit fris en smaakvol, zonder dat de smaak van je wiet of hasj wordt verpest.

Online een wietpijp bestellen

Of je nou op zoek bent naar een goedkoop wietpijpje van glas, een hasjpijpje, een klassieke chillum, of een mooie andere pijp: wij hebben ze allemaal. Bekijk hieronder alle producten per categorie om snel te vinden waar je naar op zoek bent.

Bekijk hier alle wiet pijpen per soort:

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.