De beste coffeeshops van Leeuwarden

Als mensen aan Leeuwarden denken, dan denken ze niet zo snel aan wiet. Dit is echter onterecht, dit mooie historische stadje in Friesland telt namelijk maar liefst 13 coffeeshops. Deze coffeeshops liggen ook nog allemaal in en rond het centrum en zijn dus op loopafstand van elkaar. Maar stel je bent in Leeuwarden (of je woont er zelfs) waar moet je dan beginnen? Moet je eerst alle 13 coffeeshops langsgaan om te kijken waar ze beste wiet hebben of waar je het lekkerste kan zitten? Welnee, je leest gewoon dit artikel. In dit artikel zal ik namelijk de (naar mijn mening) 3 beste coffeeshops (in willekeurige volgorde) beoordelen op een aantal punten: De kwaliteit van de wiet, de prijs van de wiet, de variatie/het menu, de vriendelijkheid van het personeel en hoe fijn het is om er te zitten.

058 Shop in Leeuwarden

Allereerst mijn lievelings coffeeshop om wiet te halen, 058 Shop, deze (nieuwe) coffeeshop heeft naar mijn mening de beste kwaliteit wiet van heel Nederland en dat voor een eerlijke prijs. Je kunt er wel oké zitten, maar het is een beetje klein en vind ik zelf niet heel sfeervol, om snel een jointje te roken is het prima. Het personeel is over het algemeen erg vriendelijk en als je wat meer wiet of hasj haalt krijg je vaak gratis vloei en tip erbij. Wat ik persoonlijk geweldig vindt aan deze coffeeshop is het ruime menu, het overtreft de meeste Amsterdamse coffeeshops. De meest excentrieke soorten komen voorbij en behalve vaste soorten zijn er ook wisselende soorten, momenteel hebben ze bijvoorbeeld G13 Haze wat toch wel echt de crème de la crème van Leeuwarden. Ook hebben ze een erg uitgebreide hasj kaart en hebben ze een kleine head- en smartshop. 9/10

Wij zijn achteraf nogmaals bij 058 Shop in Leeuwarden geweest, en het plaatje klopt nog steeds: een uitgebreid menu met allerlei overheerlijke wietsoortjes. Zo haalden we bijvoorbeeld Bubble Haze, AK-47 Haze, C5 Pioneer Haze, Afghaan Kush en nog enkele strains. Ook probeerden we de Strawberry Lemon Haze; deze rook zeer sterk naar aardbei uit het bakje, bijna zo sterk dat het niet kon kloppen. Toch besloten we om deze eens te kopen en te proberen, maar ons vermoeden bleek toch te kloppen: deze wiet is bewerkt met een aardbei geur/smaakje, waarschijnlijk met een soort Tasty Puff druppels. Het zakje ruikt overdreven naar aardbei, en zelfs de grinder ruikt een paar joints later alleen nog maar naar aardbei. Heel jammer, want eigenlijk alle andere wietsoorten bij 058 Shop in Leeuwarden zijn echt súper, maar bij een coffeeshop mag men wel verwachten dat wiet niet bewerkt is.

Wat ook opvalt bij 058 Shop is dat ze verschillende edibles aanbieden, waaronder hasj cake, space cake en wiet truffels. Wij namen beiden een plakje hasj cake voor slechts €3,- en die was zeker het geld waard. Een overheerlijke geur en smaak, waarin ook duidelijk de hasj naar boven komt, maar bovenal een goed effect. Voor die 3 euro wordt je in elk geval knetterstoned. Dat mag ook wel, want volgens een medewerker zit er een gram hasj in.

058 Shop Leeuwarden

058 Shop Leeuwarden

AK-47 Haze

Hasj Cake 058 Shop Leeuwarden

Coffeeshop 058 Shop Leeuwarden Openingstijden

Hieronder vindt u de openingstijden van 058 coffeeshop in Leeuwarden. Deze openingstijden zijn afgeleid van Google op12 augustus 2018 en kunnen afwijken van de werkelijke openingstijden.

Maandag:     08:00 - 03:00

Dinsdag:       08:00 - 03:00

Woensdag:   08:00 - 03:00

Donderdag:  08:00 - 03:00

Vrijdag:         08:00 - 03:00

Zaterdag:      08:00 - 03:00

Zondag:        08:00 - 03:00

 

Het adres van Coffeeshop 058 Shop in Leeuwarden is Uniabuurt 2, 8911 LB Leeuwarden


 

Coffeeshop Repelsteeltje

Daarnaast mijn favoriete coffeeshop om echt lekker te zitten, Repelsteeltje. De naam is net zo sprookjesachtig als het pand waarin deze coffeeshop gevestigd is, prachtig! In authentieke stijl is het net alsof je in een oude huiskamer zit. De kwaliteit van de wiet is ook geweldig, alleen voor de echt mooie soorten betaal je wel de volle hap, wat het overigens gewoon helemaal waard is. Het menu telt een mooi aantal soorten, waaronder enkele hasj soorten. Bij deze coffeeshop is het vriendelijkste personeel ooit, je voelt je geen klant maar gast in deze coffeeshop. Daarnaast zijn er 3 verdiepingen (2 waar je mag blowen), dus er is altijd genoeg plek om lekker rustig te zitten. Je kunt hier ook bongs roken. Een ander voordeel aan deze coffeeshop is hun uitgebreide smartshop, alles van Kanna tot truffels vindt je hier en er wordt altijd deskundig advies gegeven. 9/10

 

Coffeeshop Repelsteeltje Leeuwarden

Coffeeshop Repelsteeltje Leeuwarden

Chai Latte Repelsteeltje Leeuwarden

Smartshop Repelsteeltje Leeuwarden

Coffeeshop Repelsteeltje in Leeuwarden Openingstijden

Hieronder vindt u de openingstijden van Coffeeshop Repelsteeltje in Leeuwarden. Deze openingstijden zijn afgeleid van Google op12 augustus 2018 en kunnen afwijken van de werkelijke openingstijden.

Maandag:     12:00 - 23:00

Dinsdag:       12:00 - 23:00

Woensdag:   12:00 - 23:00

Donderdag:  12:00 - 01:00

Vrijdag:         12:00 - 01:00

Zaterdag:      12:00 - 01:00

Zondag:        12:00 - 23:00

 

Het adres van Coffeeshop Repelsteeltje in Leeuwarden is Grote Hoogstraat 44, 8911 HB Leeuwarden


 

 

Coffeeshop De Os

Een andere hele fijne coffeeshop is coffeeshop De Os. Dit is toch wel echt een begrip in Leeuwarden, een erg fijne coffeeshop om te zitten met een mooi menu met heerlijke (wisselende) soorten (zowel wiet als hasj). Als je opzoek bent naar edibles (thc-infused eten) zoek dan niet verder! De Os is de place to be in dat geval. Hier hebben ze namelijk naast de beste spacecake van Nederland (wat eigenlijk een hasj cake is); space brownies, space bonbons en space truffels! Het personeel is super vriendelijk en wanneer je boven de 20 euro haalt krijg je een gratis pakje vloei en tip naar keuze. De prijs is eerlijk, maar de goedkopere wietjes zijn toch wel van lage kwaliteit. Dit geld zeker niet voor de duurdere soortjes, daar zou ik even tijd voor vrij maken. Hehe. 8/10

 

Coffeeshop De Os in Leeuwarden Openingstijden

Hieronder vindt u de openingstijden van Coffeeshop De Os in Leeuwarden. Deze openingstijden zijn afgeleid van Google op12 augustus 2018 en kunnen afwijken van de werkelijke openingstijden.

Maandag:     11:00 - 23:00

Dinsdag:       11:00 - 23:00

Woensdag:   11:00 - 23:00

Donderdag:  11:00 - 23:00

Vrijdag:         11:00 - 23:00

Zaterdag:      11:00 - 23:00

Zondag:        11:00 - 23:00

 

Het adres van Coffeeshop De Os in Leeuwarden is Korfmakersstraat 2, 8911 LA Leeuwarden


 

Natuurlijk betekent dit niet dat de andere coffeeshops in Leeuwarden niet goed zijn, integendeel. Er zijn maar weinig coffeeshops die niet goed zijn. Maar als je toch moet kiezen welke je wel heen zou gaan en welke niet, dan zou ik; AmericanLibertyDe ZoneDe Eenhoorn en Miami aanraden boven de andere niet genoemde coffeeshops. Dit gebaseerd op negatieve ervaringen bij de andere cofeeshops.

 

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.