Wietkoekjes bakken!

Ook dit jaar is de tijd om te bakken weer aangebroken. De bladeren beginnen te vallen en toppen worden geknipt. Veel toppen en knipafval dus! Wat doen we daarmee? Precies. Wietkoekjes bakken!

AANBIEDING: Klik hier voor een GRATIS Glazen Pistool Bong!

Het bakken van wietkoekjes is vrij simpel, zeker vergeleken met spacecake bakken. Het enige wat je nodig hebt is bloem, suiker, boter en natuurlijk genoeg wiet. Hoewel je zonder oven niet erg ver zult komen. Daar beginnen we dan ook mee. Verwarm de oven tot ongeveer 200 graden. Het is wel handig om eerst het rooster / de bakplaat eruit te halen, zodat je niet met een gloeiend heet metaal hoeft te werken.

Wiet koekjes bakkenNeem dan een bak om het deeg in te mixen. Doe eerst meel in de kom en doe er een klein beetje zout doorheen. Voeg nu een beetje boter toe. De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel je wil maken. Mix en kneedt het goed door elkaar, tot het niet meer plakt. Blijft het niet één geheel? Voeg dan wat extra boter toe. Plakt het te erg? Dan is het tijd voor wat meer bloem. Blijf kneden tot het een mooi geheel is dat niet meer plakt.

Gratis wietzaadjes bij iedere bestelling

Nu is het tijd om de wiet toe te voegen. Verkruimel het zo fijn mogelijk en laat grote takjes eruit. Meng het zo goed mogelijk door het deeg. Zorg dat je wel weet hoeveel wiet er in totaal in zit, zodat je niet opeens koekjes hebt van 3 gram per stuk. De dosering is afhankelijk van de kwaliteit van de wiet en wat je gewend bent. Het effect is veel sterker als je het eet dan wanneer je het rookt! Ik maak meestal koekjes met een halve gram wiet per stuk.

Nu moet de suiker er nog doorheen. Doe dit naar eigen smaak, maar té veel suiker maakt het deeg niet bepaald mooier. Kneed er dan mooie koekjes van, en doe er nog een klein beetje suiker bovenop. Klaar? Dan is het tijd om ze in de oven te zetten!

Die zal inmiddels wel warm zijn. Precieze tijden zijn er niet, maar als je dikke koekjes hebt zullen ze langer in de oven moeten (en niet zo mooi bakken). Als je koekjes hebt van een beetje normaal formaat kan je ze meestal na een minuut of tien uit de oven halen. Je kunt nooit zeker weten hoe lang ze in de oven moeten, dus blijf goed opletten! Als ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en je kunt meteen genieten!

Let op: Wanneer wiet gegeten word, is het veel lastiger te doseren! Effecten zijn vaak pas anderhalf uur later goed te merken en in die tijd pakken mensen vaak snel een tweede koekje. Heb geduld en gebruik het verstandig!

Veel succes en plezier met je eigen wietkoekjes!

Wietkoekjes | © Cannaweb.nl

Ps. Neem eens een kijkje naar onze selectie topkwaliteit bongs voor de laagste prijzen!

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.