Hoe Vul Je Een Bong (Perfecte Hoeveelheid Water)

Hoewel het misschien niet heel moeilijk lijkt, vragen veel mensen ons hoe je een bong vult met de perfecte hoeveelheid water. En dat is geen rare vraag, want met de juiste hoeveelheid water en een bong die goed gevuld is kun je er optimaal van genieten en het maximale uit je bong halen!

 

Hoe vul je een bong? (perfecte hoeveelheid water)

 

Hoe vul je een normale bong (beaker, straight)

Een "normale" bong vullen, die niet allerlei percolators, diffusers en ornamenten heeft, is het gemakkelijkst. Dus daar zullen we beginnen. Er zijn eigenlijk maar twee dingen waar je op moet letten bij het vullen van een bong:

  • Gebruik niet te veel water
  • Gebruik niet te weinig water
 

Hoe ver/hoog moet je een bong vullen?

Maar hoe weet je dan wanneer je een bong te ver, of niet ver genoeg, hebt gevuld? Daar gaan we het in het eerste stuk van dit artikel over hebben. Dus, hoe zorg je dat je een bong niet te ver vult? Simpel! Kijk of je bong een klapgat of luchtgat (klaboem) heeft, een uitneembare downstem of een vaste downstem (stemless), en de hoogte van de bowl. In de meeste gevallen is het het beste om de bong zo ver mogelijk te vullen, zonder dat het water problemen geeft. Wat wil dat precies zeggen? Vul hem zo ver mogelijk (zodat de downstem, als je er een hebt, volledig onderwater staat), maar let op dat het water niet uit het luchtgat stroomt, of omhoog via de bowl komt (waardoor je rookwaar nat wordt). Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het water niet je mond in spettert. Simpel, toch? En hoe zit het dan met te weinig water? Zoals we al zeiden, is het het beste om je bong zo ver mogelijk te vullen, zodat de downstem voldoende onderwater staat. Het water is er om de rook te koelen, en met te weinig water verliest je bong dus een hoop effectiviteit.

 

Hoe vul je een percolator bong?

Hetzelfde principe geldt voor het vullen van een percolator bong. Zorg dat er voldoende water in je bong staat voor goede koeling en verfijning van de rook. Maar hoe vul je een percolator bong? Hoe veel water moet er in de percolator?

Een percolator bong vullen is eenvoudig. De meeste percolators zijn zogenaamde "tree percs", en worden van boven gevuld. Giet wat water door de percolator tot je denkt dat er genoeg water in de onderste rook/waterkamer staat. Het stroomt via de percolator naar beneden, de onderste rookkamer in. Zodra dat gebeurd is, staat de percolator meestal halfvol met water. Sommige mensen krijgen hun percolator nooit verder gevuld dan halfvol. Wat doen deze mensen verkeerd? Ze vullen hem te snel! Als het water naar beneden blijft stromen en je de percolator niet goed gevuld krijgt, doe het dan eens een stuk langzamer, zodat het water niet naar beneden wordt gedrukt of gezogen door de veranderende druk in de verschillende kamers van je bong. Het is echt heel eenvoudig!

Er zijn meerdere soorten diffusers en percolators, (zoals cage percs, douchekop percolators etc.), maar je zult niet snel problemen hebben met het vullen van deze percolators. Zorg dat ze geheel onderwater staan, en ze doen hun werk fantastisch!

 

Hoe vul je een bong met twee percolators of multi-percs?

Een multi-perc bong vullen is exact hetzelfde als het vullen van een bong met een enkele percolator. Giet het water langzaam erin, en zelfs een kind van twee krijgt het voor elkaar (we raden het echter niet aan om je tweejarige kindje met je bong te laten spelen...)

 

Hoe veel water in een percolator bong? 

 

Hoe vul je een HoneyComb bong?

Een HoneyComb bong vullen is iets lastiger dan het vullen van een normale bong of een tree percolator bong. Maar in de meeste gevallen kun je de volgende vuistregel gebruiken: zorg dat het water net boven of net onder je HoneyComb diffuser staat, afhankelijk van de precieze stijl en het exacte ontwerp van je bong. Als je je afvraagt hoe je een multi-HoneyComb bong met 3 discs vult, ook dat is eenvoudig. Probeer altijd eerst minimaal 2 van de 3 HoneyComb discs onderwater te zetten, en probeer het gewoon uit! Het is altijd beter om iets meer water in de bong te hebben dan te weinig, en als je te veel hebt, gooi er dan gewoon een beetje uit!

 

De beste dingen om een bong mee te vullen

Maar waarom zou je je bong met water vullen, zoals iedereen, terwijl je ook andere opties hebt? Misschien zijn er wel betere dingen om je bong mee te vullen. Hieronder hebben we het over een aantal dingen waarvan mensen ons vragen of ze hun bong ermee kunnen vullen.

Kun je een bong vullen met bier?

Laten we beginnen met een van de populairste producten ter wereld: BIER! Kun je je bong vullen met een lekker koud biertje? Kortom: ja, dat kan! Er zijn veel mensen die enorm genieten van de smaak van hun favoriete biermerk in combinatie met hun favoriete kruiden. Is het giftig of slecht voor je? Zolang je vers bier gebruikt, zou het veilig moeten zijn. Er komt slechts een heel kleine hoeveelheid alcohol in je mond of longen, als die er is, dus dat is geen probleem. Zorg ervoor dat je het bier wegspoelt voordat het slecht wordt, of idealiter na elke bong-hit.

Kun je een bong vullen met frisdrank?

Er zijn talloze mensen over de hele wereld die zich afvragen of je een waterpijp met frisdrank zoals cola of Gatorade kunt vullen. Dat kan jij ook? Of natuurlijk, en met de juiste drank kun je de smaak of hit van je bong flink verbeteren! Maar er zijn ook enkele nadelen, de eerste is dat zoete dranken vol suiker de waterpijp een stuk vuiler en plakkeriger kunnen maken dan met gewoon water. Zorg er dus voor dat je het regelmatig schoonmaakt als je cola, sinas, Gatorade of andere frisdranken in je bong doet, zodat hij in optimale conditie blijft. Een ander mogelijk nadeel is dat de THC en andere cannabinoïden in je rook verdund kunnen raken, wat betekent dat je rookwaar minder effectief is. Hoewel dit zeker mogelijk is, is er heel weinig bewijs dat dranken met suiker het effect van je kruiden ook echt verminderen. We zouden zeggen: als je van de smaak houdt, doe het dan gewoon!

Kun je een bong vullen met wodka?

Nou is het misschien geen probleem om je bong met bier te vullen, maar hoe zit het met iets sterkers? Kun je een waterpijp vullen met wodka of whisky? Het zal je niet doden, maar anders dan bier, zou sterke drank in je bong je aangeschoten of zelfs dronken kunnen maken. Het combineren van alcohol met cannabis is niet een geweldig idee voor iedereen, dus als je je daar zorgen over maakt, zou ik het niet aanraden. Maar zal het je echt dronken maken? Dat hangt van veel dingen af, meestal je eigen lichaam, maar het KAN. Een waterpijp vullen met alcohol of wodka heeft echter één groot voordeel: het houdt je waterpijp schoner! Omdat het vuil dat zich normaal op het glas nestelt, niet de kans krijgt om aan de wand te blijven plakken, kun je het vuil gemakkelijk uitspoelen nadat je de waterpijp hebt gerookt! Nu zeggen we niet dat iedereen zijn bong met alcohol moet vullen, maar het heeft zeker één groot voordeel! Net als frisdrank bestaat er echter een kans dat het het effect van je kostbare kruiden vermindert.

Kun je een bong vullen met thee?

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende soorten thee beschikbaar met de meest gekke smaken die je je kunt voorstellen. Dus kun je een bong vullen met thee? Er is niets mis met het vullen van je bong met thee, en het kan een verbazingwekkende rookervaring bieden. Er is echter één ZEER belangrijk ding met het roken van waterpijpen met thee: thee in een waterpijp zal ongelooflijk snel schimmel beginnen te vormen, dus zorg ervoor dat je je water (of water) minstens één keer per dag ververst!

 

 

We hopen dat deze handleiding over het vullen van je bong behulpzaam was. Als je vragen hebt, stuur ons dan gerust een berichtje. We helpen graag!

Copyright © 2023 Bongify. All rights reserved.