Coffeeshop Mary Jane in Maastricht | Recensie

Coffeeshop Mary Jane in Maastricht is pas enkele weken geopend. Het schijnt een shop van dezelfde eigenaar als de Mississippi in Maastricht te zijn, dus we waren erg benieuwd en besloten een kijkje te nemen. In deze review wordt de shop beoordeeld op onder andere de sfeer, het personeel en natuurlijk de wiet.

Mary Jane: de eerste indruk

Om binnen te komen moet je zoals bij de meeste shops aan de deur je identiteitsbewijs laten zien. Eenmaal binnen valt direct op dat het geen erg grote coffeeshop is, maar de sfeer is erg relaxed. Ook is de Mary Jane zodanig ingericht dat je elkaar niet constant zit aan te kijken: de hoge banken en glazen afscheiding geven deze shop een ruim gevoel. Het menu is redelijk uitgebreid en er zijn best veel verschillende strains; niet alleen de populaire Nederlandse strains zoals Amnesia, Silver Haze en White Widow, maar vooral wat apartere Kush- en Amerikaanse soortjes. De prijzen zijn niet echt laag, maar het zijn zeker geen toeristenprijzen. €11,- voor een gram Cheese is niet echt duur.

Zoals gewoonlijk vroeg ik aan de jongen achter de balie wat volgens hem de aanraders zijn. Ik werd meteen erg vriendelijk te woord gestaan, kreeg direct van alles over de verschillende soorten te horen, en mocht ze ook zien en eraan ruiken zonder erom te vragen. Zo kun je een goede keuze maken zonder je af te hoeven vragen of je niet beter een andere soort wiet of hasj had kunnen nemen. Wat dat betreft deed deze shop ons denken aan de Easy Going in Maastricht.

Na direct een Cheese-joint te hebben gedraaid en enkele teugen te hebben gerookt kon je direct merken dat 11 euro voor een gram van deze wiet zeker niet duur is. De smaak was heerlijk (als je van Cheese houdt) en het effect viel zeker niet tegen. De Bruce Banner was iets duurder (13 of 14 euro), en ook dit was zeker geen slechte cannabis. Wel vonden wij deze Bruce Banner iets minder qua prijs/kwaliteit verhouding, dus het is verstandig om goed te kijken (en eventueel te vragen) welke soort echt het geld waard is.

Bij verlaten van de Mary Jane hadden we nog een jointje over, en kregen hiervoor van het personeel gratis een buisje zodat we deze gemakkelijk konden meenemen. Top service!

Update: +1 voor de Mary Jane!

Inmiddels zijn we nog een aantal keer bij de Mary Jane geweest. Normaal gesproken updaten we een review dan ook niet snel, maar in dit geval voelden we ons verplicht om het even erbij te vermelden. Bij ons laatste bezoek had ik zelf een bepaalde soort gekocht (de naam weet ik even niet meer), en degene met wie ik was had een andere soort. Deze andere soort rook véél sterker dan de soort die ik zelf had gekocht. Toen ik vroeg of ik dit nog kon ruilen, was dat geen enkel probleem! Bij de Mary Jane doen ze veel om klanten tevreden te houden, en dat is een heel sterk pluspunt van de Mary Jane.

 

Coffeeshop Mary Jane Maastricht: Openingstijden

Hieronder vindt u de openingstijden van de Mary Jane Maastricht Coffeeshop. Deze openingstijden zijn afgeleid van Google op 10 juni 2018 en kunnen afwijken van de werkelijke openingstijden. Ook op feestdagen kunnen de openingstijden van de Mary Jane afwijken.

 

  • Maandag:     12:00 - 23:00
  • Dinsdag:       12:00 - 23:00
  • Woensdag:   12:00 - 23:00
  • Donderdag:  12:00 - 23:00
  • Vrijdag:         12:00 - 23:00
  • Zaterdag:      12:00 - 23:00
  • Zondag:        12:00 - 23:00

 

Mary Jane Maastricht: ons oordeel

Over het algemeen is de Mary Jane coffee shop Maastricht een erg fijne shop met goede wiet, vriendelijk personeel en lekkere cappuccino. Het is zeker een van de betere shops van Maastricht, en dus ook absoluut de moeite waard om eens langs te gaan! Volgens de Jonge Democraten Limburg (D66) is de Mary Jane zelfs de beste coffeeshop van Maastricht! Ook Soft Secrets is zeer positief.

 

Coffeeshop Mary Jane in Maastricht: het adres

Ben je overtuigd? Ga snel eens langs bij de Mary Jane. Het adres van deze coffeeshop is Hoogbrugstraat 4, 6221 CR Maastricht.

Extra link: Mary Jane Facebook-pagina

 

Andere coffeeshops in Maastricht:

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.