Hoe werkt een bong?

Gratis wietzaadjes bij een bongIn dit artikel "Hoe werkt een bong?" leggen we uit hoe een bong precies werkt. Een bong is normaal gesproken eenvoudig qua werking en verschilt niet veel van een shisha of gewone waterpijp. Het verschilt zelfs niet veel van een gewone pijp: het enige echte verschil is dat de rook wordt gekoeld en gefilterd door water, waardoor deze minder schadelijke stoffen bevat en zachter is op de keel.

Hoe werkt een Bong vs. Shisha

Hoewel een bong en een shisha onderling best wel van elkaar verschillen, zijn ze in de basis bijna hetzelfde. De grootste verschillen tussen een bong en een shisha zijn dat je bij een bong aan de hals of aan een mondstuk teugt, en bij een shisha aan een slang; daarnaast worden in een bong vaak kruiden gerookt en in een shisha of hookah (smaak)tabak. Een bong werkt dus bijna hetzelfde als een shisha, maar wanneer je gaat roken merk je duidelijke verschillen. Omdat veel bongs van glas zijn, heb je nooit last van rare bijsmaakjes. Bij veel shisha's, vooral van lagere kwaliteit, is dit vaak wel anders. 

Hoe koelt en filtert het water de rook?

Door de rook bloot te stellen aan water, worden schadelijke stoffen voor een flink deel uit de rook gefilterd, en koelt de rook af.

Vaak wordt de rook extra gekoeld met behulp van een percolator, pre-cooler, diffuser of ijs. 

Een percolator en diffuser werken in feite op dezelfde manier: door de rook bloot te stellen aan een groter oppervlakte van water wordt deze beter gekoeld en gefilterd van ongewenste stoffen zoals teer. Een pre-cooler doet dit ook, maar dit gebeurt al voordat de rook uberhaupt de bong in gaat. IJs wordt vaak gebruikt in de hals van een bong om de rook nog wat extra te koelen, wat zorgt voor een extra zacht en comfortabel effect.

Lees meer over bongs of bekijk al onze bongs

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.