Wat is een bong?

Blaze Glass BongEen bong is een waterpijp voor cannabis of hasj. Voor veel "potheads" is een bong het paradepaardje van hun rookverzameling. Daarom is het ook niet gek dat je bongs van honderden euro's kunt krijgen. Maar gelukkig zijn er voor de minder rijke stoners ook goedkope bongs, die in principe hetzelfde bieden: een pure, smaakvolle rookervaring die ongeëvenaardis door joints of vaporizers.

De voordelen van een bong

Veel mensen die eenmaal een bong hebben gerookt blijven hun leven lang fan van deze prachtige glazen apparaten. En dat is niet voor niets. Een bong biedt namelijk veel voordelen tegenover een joint. Wellicht het grootste voordeel is dat je bij een bong bijna geen rook verliest, en het effect van je cannabis veel sterker is. Dit komt omdat je slechts één of enkele diepe teugen neemt, en deze veel dieper inhaleert. Zo haal je meer uit je wiet en kun je veel geld besparen.

Veel wietrokers roken tegenwoordig geen sigaretten of shag meer. Vandaar dat veel wietrokers er niet van houden om hun joint te vullen met tabak. Wanneer je een pure joint draait, ben je een stuk meer wiet kwijt dan wanneer je de bong eens flink vult. Zo kun je met een bong puur wiet roken zonder tabak, en ben je na één flinke teug al enkele uren stoned.

Daarnaast vinden veel bong rokers het ook gewoon fijner om te roken met hun luxe glazen pijp. En dat is niet gek. Een goede bong gaat vele jaren mee, staat hardstikke mooi in de woonkamer en de rook is een stuk aangenamer dan die van een joint.

Een bong kopen

Er zijn veel winkels die bongs verkopen, en er zijn veel verschillende merken. Maar zoals bij veel producten betaal je bij sommige bongs puur voor het merk. Wij houden meer van perfect afgewerkte en luxe bongs, die niet meer kosten dan ze daadwerkelijk waard zijn: hoge kwaliteit voor een lage prijs. Daarom bieden wij bij Bongify voornamelijk bongs aan van de merken Blaze Glass en Black Leaf. Deze zijn zeer goed afgewerkt en zijn van betere kwaliteit dan veel andere bongs, maar de prijzen zijn in verhouding een stuk lager. 

Bronze, Silver en Gold Line Bongs

Om het bong kopen gemakkelijk te maken hebben we bij Bongify ons assortiment opgedeeld in 3 hoofdcategorieën: Bronze Line, Silver Line, en Gold Line. In de Bronze Line vind je de goedkoopste bongs van ons assortiment. De Silver Line bestaat uit hoge kwaliteit bongs voor een lage prijs. In de Gold Line vind je alleen maar de allerbeste bongs - en zelfs deze zijn bij Bongify in verhouding tot andere headshops laag geprijsd.

Copyright © 2017 Bongify. All rights reserved.