Bong vs. Joint: wat is beter?

Bongs, joints, blunts en vaporizers – iedere stoner heeft zo zijn voorkeur. Vandaag bekijken we de verschillen tussen joints en bongs. In dit artikel zijn de voordelen van bongs en de voordelen van joints op een rijtje gezet.

 

Waarom is er een verschil in effect bij het roken van een joint en een bong?

Het roken van een bong is niet erg ingewikkeld, maar als je het nog nooit hebt gedaan heb je waarschijnlijk geen idee hoe het precies werkt. Het is duidelijk dat de manier van bong roken niet hetzelfde is als bij een joint: waar bij een bong zo veel mogelijk rook in één keer geïnhaleerd wordt, worden bij een joint meerdere kleine “hits” genomen totdat deze opgebrand is. Tussen iedere teug brandt een deel van de joint op, waarvan de rook verloren gaat. Hoewel dit niet erg veel is, zou je van de totale rook die hierdoor verloren gaat nog enkele flinke teugen kunnen nemen.

Dé reden voor veel bong-rokers om een waterpijp boven de traditionele joints te verkiezen is dat je bij een bong met slechts een klein beetje wiet flink stoned kunt worden zónder het te mengen met tabak, wat uiteraard vele voordelen met zich meebrengt. Niet alleen is dit een stuk beter voor je gezondheid, maar de “high” is ook nog eens van veel betere kwaliteit.

 

Voordelen joint

Voor veel mensen is de joint de enige echte manier om cannabis te roken. De langzaam brandende wietsigaret die aan de hele groep wordt doorgegeven is dan ook niet meer weg te denken uit de stonerscultuur. Een joint heeft ook duidelijke voordelen tegenover een bong. Je hebt uiteraard geen speciale benodigdheden als een pijp, bong of vaporizer; met een vloeitje en een topje wiet kom je al een heel eind. Hierdoor kun je er overal een rollen (in tegenstelling tot een bong, die je niet zomaar in je broekzak kunt meenemen). Daarnaast brandt een joint langzamer en is deze zeer geschikt om met vrienden te roken.

 

Voordelen bong

Toch zijn er veel stoners die zweren bij hun bong, en niet zonder reden. Ook het gebruik van bongs heeft vele voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat je extra stoned wordt van dezelfde hoeveelheid wiet. Er gaat veel minder rook verloren (waardoor je daadwerkelijk meer werkzame stoffen binnen krijgt), maar het grootste verschil heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je alles in één keer oprookt. Om dit te kunnen doen adem je veel dieper in dan bij het roken van een joint, waardoor de THC en andere cannabinoïden beter worden opgenomen in je longen. Je kunt op deze manier erg stoned worden met slechts een klein beetje wiet, terwijl je bij een joint óf meer wiet erin moet doen, óf (een grotere hoeveelheid) tabak. Hierdoor ben je dus meer geld kwijt, en wanneer er tabak wordt toegevoegd aan een joint gaat het “pure” effect van de cannabis verloren.

 

Bong roken is gezonder

Het roken van cannabis door middel van een bong is gezonder dan het roken van cannabis in een joint. Vooral als je normaal gesproken je wiet mengt met tabak voordat je het in een joint rookt. In een bong wordt doorgaans geen tabak gebruikt, waardoor de schadelijke stoffen van tabaksrook niet in je longen terecht komen. Daarnaast wordt in een bong een deel van de schadelijke stoffen, waaronder teer, gefilterd.

 

Sommige bongs hebben een speciaal design waardoor de rook meerdere malen gekoeld wordt. Deze bongs filteren ook meer teer en andere schadelijke stoffen uit de rook. Ook percolator bongs zijn erg populair. Een voorbeeld hiervan is de 4-arm Percolator IJs Bong van Black Leaf.

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.