Groot assortiment
Altijd de laagste prijs
Snelle gratis verzending boven €39
0
Groot assortiment
Altijd de laagste prijs
Snelle gratis verzending boven €39

Door Bongify, 7 april 2017

Wat is een bong? | Bongify | De Bong Specialist

Wat is een bong?

Blaze Glass Bong

Eenbong is een waterpijp waarmee naast tabak ook vaak cannabis of hasj wordt gebruikt. Voor veel "potheads" is een bong het paradepaardje van hun rookverzameling. Daarom is het ook niet gek dat je bongs van honderden euro's kunt krijgen. Maar gelukkig zijn er voor de minder rijke stoners ook goedkope bongs, die in principe hetzelfde bieden: een pure, smaakvolle rookervaring die ongeëvenaard is door joints of vaporizers.

De voordelen van een bong

Veel mensen die eenmaal een bong hebben gerookt blijven hun leven lang fan van deze prachtige glazen apparaten. En dat is niet voor niets. Een bong biedt namelijk veel voordelen tegenover een joint. Wellicht het grootste voordeel is dat je bij een bong bijna geen rook verliest, en het effect van je cannabis veel sterker is. Dit komt omdat je slechts één of enkele diepe teugen neemt, en deze veel dieper inhaleert. Zo haal je meer uit je wiet en kun je veel geld besparen.

Veel wietrokers roken tegenwoordig geen sigaretten of shag meer. Vandaar dat veel wietrokers er niet van houden om hun joint te vullen met tabak. Wanneer je een pure joint draait, ben je een stuk meer wiet kwijt dan wanneer je de bong eens flink vult. Zo kun je met een bong puur wiet roken zonder tabak, en ben je na één flinke teug al enkele uren stoned.

Daarnaast vinden veel bong rokers het ook gewoon fijner om te roken met hun luxe glazen pijp. En dat is niet gek. Een goede bong gaat vele jaren mee, staat hardstikke mooi in de woonkamer en de rook is een stuk aangenamer dan die van een joint.

Een bong kopen

Er zijn veel winkels die bongs verkopen, en er zijn veel verschillende merken. Maar zoals bij veel producten betaal je bij sommige bongs puur voor het merk. Wij houden meer van perfect afgewerkte en luxe bongs, die niet meer kosten dan ze daadwerkelijk waard zijn: hoge kwaliteit voor een lage prijs. Daarom bieden wij bij Bongify voornamelijk bongs aan van de merken Blaze Glass en Black Leaf. Deze zijn zeer goed afgewerkt en zijn van betere kwaliteit dan veel andere bongs, maar de prijzen zijn in verhouding een stuk lager. 

Honeycomb bong, percolators en diffusers

De ruime keus aan verschillende soorten waterpijpen maken het bong kopen tegenwoordig wat ingewikkelder dan enkele jaren geleden. Door de introductie van honeycomb bongs, percolators en diffusers zijn er niet alleen veel nieuwe bongs op de markt, maar zijn de bongs ook van veel betere kwaliteit dan 20 jaar geleden. Honeycombs, perculators en diffusers zijn verschillende manieren om hetzelfde doel te bereiken: betere koeling, betere filtratie en een zachtere, meer plezierige rookervaring. Neem zeker eens een kijkje in onze collectie HoneyComb Bongs en Percolator Bongs om hier enkele voorbeelden van te bekijken.

Hoe werkt een bong?

Een bong werkt in principe hetzelfde als iedere andere waterpijp, maar het belangrijkste verschil tussen een bong en shisha is dat je bij een shisha via een slang rookt en bij een bong via een mondstuk aan de pijp zelf. Als je een bong koopt met een klapgat, zuig je de pijp eerst vol rook en laat je dan je vinger van het klapgat, ofwel de carb hole, af om vervolgens de geconcentreerde rook in één keer in te ademen. Ook hoef je bij een bong, in tegenstelling tot bij de shisha, geen kooltjes te gebruiken. Om een bong aan te steken gebruik je simpelweg een aansteker of een bong lont, beter bekend als hemp wick. Lees hier meer over hoe een bong werkt

De geschiedenis van de bong

Hoewel veel mensen denken dat de waterpijp afkomstig is uit het Midden-Oosten en de Arabische wereld, maken waterpijpen al duizenden jaren deel uit van de geschiedenis over de hele wereld. Het woord bong stamt dan ook af voor het Thaise woord "bong" of "baung", wat zoveel betekent als "een waterpijp gemaakt van bamboe". Ook in onder andere Laos, Nepal, China, Afrika en Amerika is door bepaalde stammen eeuwenlang veel gebruik gemaakt van bongs. De meeste bongs zijn tegenwoordig niet meer gemaakt van bamboe, omdat glas een veel betere rookervaring met zich meebrengt dan bamboe, plastic of metaal. Daarom zijn de meeste bongs tegenwoordig gemaakt van borosilicaat glas, een hoogwaardig hitte- en krasbestendig glas dat bij uitstek geschikt is om waterpijpen van te maken. 

Bronze, Silver en Gold Line Bongs

Om het bong kopen gemakkelijk te maken hebben we bij Bongify ons assortiment opgedeeld in 3 hoofdcategorieën: Bronze Line, Silver Line, en Gold Line. In de Bronze Line vind je de goedkoopste bongs van ons assortiment. De Silver Line bestaat uit hoge kwaliteit bongs voor een lage prijs. In de Gold Line vind je alleen maar de allerbeste bongs - en zelfs deze zijn bij Bongify in verhouding tot andere headshops laag geprijsd.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking