Plastic of glas: welke bongs zijn beter?

Waar in de jaren 70 slechts “de bong” bestond, zijn er tegenwoordig honderden modellen bongs te vinden die allemaal hun eigen karakteristieken en eigenschappen hebben. In dit artikel zoeken wij uit wat nou eigenlijk het beste materiaal is om bongs van te maken: glas of plastic?

AK-47 bong

Plastic bongs

Een groot deel van alle bongs die worden verkocht, is gemaakt van plastic. Maar waarom is dit materiaal zo populair?

Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is plastic niet duur, waardoor bijna iedereen zich een plastic bong kan veroorloven. Daarnaast is plastic gemakkelijk te vormen, en is het een zeer geschikt materiaal voor massaproductie. Zo kunnen er heel veel bongs tegelijk worden gemaakt, zonder dat de kosten te hoog worden. Een groot voordeel van plastic bongs is dus dat ze in verhouding heel goedkoop zijn.

Daarnaast is (dik) plastic erg stevig. Mensen die enigszins normaal met hun plastic bong omgaan, zullen er jarenlang plezier van hebben.

Een nadeel van plastic bongs is echter dat ze minder goed schoon te maken zijn. De teer en as die het water uit de rook filtert kunnen zich goed hechten aan de plastic wand. Dit is heel moeilijk schoon te houden, waardoor een plastic bong vaak minder hygiënisch is en minder plezierig rookt.

Glazen bongs

Glazen bongs zijn een stuk kwetsbaarder dan plastic bongs. Hoewel er verschillende bongs met glas van een centimeter dik te koop zijn die meer wegen dan 2 kilo, kan er altijd een klein stukje afbreken als je je bong tegen een hard materiaal stoot.

Toch hebben glazen bongs enorme voordelen ten opzichte van plastic. Glas op zichzelf heet geen geur, waardoor de pure smaak en aroma van jouw kruiden veel beter tot hun recht komen. Daarnaast is glas gemakkelijk schoon te houden met een bong cleaner en een borsteltje, zodat je bong er na het schoonmaken weer als nieuw uitziet.

Blaze Glass BongOok hebben glazen bongs vaak een glazen downstem en bowl. Dit is duurzamer dan een metalen bowl met rubberen “seal”. Ook kun je bij glazen bongs gemakkelijk verschillende bowls, downstems, adapters, pre-coolers, ash-catchers en andere accessoires zoals oil-bowls en andere dab-tools “monteren”. Zo verander je gemakkelijk jouw simpele bong in een uitgebreide wietmachine.

Glazen bongs hebben op zichzelf ook vaak speciale toevoegingen die het roken plezieriger maken. Neem bijvoorbeeld deze HoneyComb Bong, een bong met een honeycomb-diffuser die ervoor zorgt dat de rook beter gekoeld en gefilterd wordt.

Conclusie

Plastic en glazen bongs zijn beiden erg populair. De verschillen zijn duidelijk: voor een goedkope, simpele bong is plastic ideaal materiaal. Ook zijn deze erg sterk en zullen ze niet zomaar kapot gaan.

De voordelen van glazen bongs zijn overduidelijk. Glas geeft een veel betere rookervaring dan plastic, maar is wel wat kwetsbaarder. Als je er goed mee omgaat, heb je van een glazen bong jarenlang enorm veel plezier.

Copyright © 2018 Bongify. All rights reserved.